Oorsprong en ontwikkeling

Gezegd wordt dat ‘s werelds eerste spijkermat uitgevonden is in het oude China zo’n 4.000 jaar geleden. De uitvinding kwam later terecht in India waar het als een instrument gebruikt werd om lichaam en geest in harmonie te brengen – niet als een instrument voor fakirs om hun bestandheid tegen pijn te bewijzen, wat een veelvoorkomende misvatting is.

De Nails of Bliss Zweedse acupressuur mat is ontwikkeld met gebruik van de kennis van vandaag om de positieve effecten van de mat uit de oude tijd maximaal tot haar recht te laten komen. Deze eigentijdse versie is veelzijdiger en gebruiksvriendelijker. Hij kan door iedereen gebruikt worden en op verschillende delen van je lichaam worden toegepast.

De mat is lichtgewicht, makkelijk te vouwen, en op te bergen, en is gemaakt van milieu vriendelijke materialen.

  • De Nails of Bliss Zweedse Acupressuur mat is ontwikkeld in samenwerking met Zweedse doktoren en chiropractors.
  • Gemaakt van 100% katoen: hygiënisch en zonder schadelijke materialen.
  • De spijkers zijn gemaakt van plastic en zijn met behulp van een veilig plakmiddel, wat ook veel gebruikt wordt bij consumentenprodukten en medische hulpmiddelen, bevestigd aan de katoenen omslag.
  • Makkelijk op de hand te wassen met gebruik van wasmiddel.
  • Aanbevolen wordt dat gebruikers van bloedverdunners of soortgelijke medicijnen dan wel mensen met serieuze huidaandoeningen (bijv. ernstige vorm van psoriasis) NIET de mat gebruiken zonder op voorhand een dokter te raadplegen.