Veelgestelde vragen

Op de huid verschijnen kleine en tijdelijke tekenen, maar deze verdwijnen echter snel. Het is ongebruikelijk maar het is mogelijk dat de tekenen langer zichtbaar zijn: dit is afhankelijk van de zachtheid en de textuur van je huid. Dit is echter volledig onschadelijk. Je huid kan ook roder gaan kleuren. Dit is een positief effect van de calibrated drukpunten van de mat die de bloedcirculatie doen stimuleren.
Absoluut. Het kan een beetje oncomfortabel aanvoelen de eerste paar minuten, maar dit is volstrekt normaal en gebeurt bij de meeste mensen. De lichte pijn is de natuurlijke respons van je lichaam en het helpt de endorfines ( de “ feel-good” hormonen) vrij te laten komen. Je kan de druk van de mat verlichten door een t-shirt te dragen of een dun laken tussen je lichaam en de mat te plaatsen alvorens je op de mat gaat liggen.
Natuurlijk kan dit, maar ben je ervan bewust dat je rug het grootste oppervlak van je lichaam behelst. Hier helpt de mat dan ook het beste om het grootste aantal endorfinen vrij te laten komen wat een ontspannen en revitaliserend effect op je hele lichaam heeft. Veel mensen gebruiken de mat voor de nek, schouders, armen, zit oppervlak, dijen en voeten.
Wij adviseren iedereen met een hart- of huidaandoening hun huisarts te raadplegen alvorens de mat te gaan gebruiken. Tevens, als je bloedverdunners of soortgelijke medicatie gebruikt, dien je de mat NIET te gebruiken. Raadpleeg altijd je huisarts als je langdurig ongemak ervaart of als je onzeker bent over hoe de mat te gebruiken.
Ja. Stelliger: we hebben zelfs positieve feedback ontvangen van mensen met artritis die de mat gebruiken.
Absoluut. Het kan zelfs het genezingsproces versnellen doordat gebruik van de mat zorgt voor een toename van de bloedcirculatie.
Je kunt de mat op de hand wassen. Verwijder de schuimen binnenkant. Meng een kleine hoeveelheid (afgemeten circa 1 eetlepel) wasmiddel in warm water en laat de mat een paar minuten weken. Dan voorzichtig de mat op de hand wassen en grondig uitspoelen. Hang de mat nat op en laat hem drogen op kamertemperatuur. Gebruik geen wasmachine of droger. Gebruik hiervan kan schade aan de mat aanrichten of aan de wasmachine dan wel de droger.